Mastercoach logo

Frigör Mänskliga Möjligheter

page-chefen-som-coach

Chefen som coach

Chefen som coachDen här boken gör dig inte till coach, utan till en bättre chef!

Vem vill inte ha ansvarsfulla medarbetare som hittar lösningar på sina problem och som trivs och mår bra? Det skulle onekligen göra jobbet både enklare och roligare för dig som chef. Att få tid att lyfta blicken, bli mer strategisk och slippa ständiga brandkårsutryckningar.

Det är coaching i ett nötskal: att hjälpa sina medarbetare att hitta egna lösningar och ta ansvar för dem. En mycket framgångsrik metod för att bli effektivare och förbättra klimatet på arbetsplatsen.

Därför är böckerna om coaching många, men hittills har det inte funnits någon bra handbok skriven direkt för chefer, konkret om ledarskap i vardagen. Nu finns den! I boken Chefen som coach av Søren Holm och Lena Sobel, Liber, lär du dig när och hur du ska coacha och när du ska låta bli, med tydliga arbetsrelaterade exempel.

Chefstidningen Position instiftade 2014 ett nytt pris, för böcker som bidrar till bättre ledarskap, och första pristagaren var Chefen som Coach! Priset är det enda av sitt slag i Sverige och tidningens motivation till årets mottagare är:

”Många ledarskapsböcker är abstrakta och svåra att tillämpa i vardagen för en svensk chef. Det här är ett av de få undantagen, en praktisk handbok som är direkt användbar. Den är modern samtidigt som den utgår ifrån sunda värderingar om alla människors möjligheter att utvecklas.”

Läs mer om Chefen som Coach på www.chefensomcoach.se.

Beställ Chefen som Coach genom att klicka här.

Lena
Lena Peterson Chalmers Tekniska Högskola

Boken är lättläst, inspirerande och får mig att vilja använda mer coachning med det samma. Jag har gått en coachningsutbildning tidigare, men denna bok är ännu tydligare i sitt upplägg om hur man går till väga för att träna upp sig än andra böcker jag läst. Jag har också rekommenderat boken till några andra deltagare och kursledningen i den chefskurs som jag deltar i just nu.

Björn
Björn Lind

Boken är spännande. Men framför allt är den användbar. Jag använder den som uppslagsbok. Mest för att påminna mig – påminnelser som sannerligen behövs! Men också för inspiration och för att få ordning på mina tankar. Nu köper jag den emellanåt för att ge bort till vänner som också behöver påminnas…

Fler omdömen från läsare finns på bokens hemsida.

Prenumerera på bloggen

Kategorier